Pääsivu | Yleistä | Kairo | Gizan Pyramidit | Sharm el Sheikh | Hurghada | Luxor    
Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh

Sharm el-Sheikh sijaitsee Siinain niemimaan eteläkärjessä Punaisenmeren rannalla. Sharm el Sheikh oli aluksi vain pieni kalastajakylä joka paisui nopeasti yhdeksi Arabialaisen maailman suurimmista lomakohteista. Ei sinänsä mikään ihme, sillä Sharm el Sheikh on loistava paikka rantaelämästä ja sukeltamisesta nauttiville. Hiekkarantaa löytyy kymmenien kilometrien edestä. Kaupunki on tullut tunnetuksi erityisesti siellä järjestetyistä lukuisista kansainvälisistä rauhan konferensseista ja sitä kutsutaankin usein rauhan kaupungiksi (The City of Peace).

Sharm el Sheikhin ranta maisemaaSharm el Sheikhissä on loistavat vesiurheilu mahdollisuudet. Sukellus olosuhteet ovat erityisen hyvät ja niiden on sanottu olevan jopa maailman parhaat. Erilaisia koralliriuttoja on noin 250 ja kalalajeja noin 1000, joten vedenalainen maailma on monipuolinen. Vesi on lisäksi todella kirkasta ja miellyttävän lämmintä. Vesi voi olla kesäisin lämpimimpään aikaan jopa yli 30 asteista. Kauniita värikkäitä kaloja sekä koralleja näkee jo melko hyvin ihan vain snorklaamalla, sillä niitä löytää jo aivan rannan tuntumasta. Ras Mohammedin merikansallispuistoon järjestetään myöskin valmiita retkiä. Vinkiksi vesipedoille, että neopreeni kengät ovat viisas hankinta, sillä merisiilit asustelevat usein koralliriuttojen onkaloissa.

Alueen parhaat ostosmahdollisuudet sijaitsevat Naama Bayssa. Siellä on paljon hotelleja, ravintoloita ja kahviloita. On hyvä varautua innokkaisiin sisäänheittäjiin. Kauppiaiden hinnoissa on myös paljon ilmaa, joten tinkaus taidoista on hyötyä. Matkailijoilla hyvin on usein pelko alkoholijuomien saatavuudesta. Kuitenkin olutta ja muita alkoholijuomia myydään ravintoloissa sekä myöskin osassa marketeissa, joten ei turhaan syytä tähän huoleen.

Merielmä on värikästä Sharm el Sheikhissä

Copyright © 2014 egypti.suomalaisille.com | Yhteydenotot s