Pääsivu | Yleistä | Kairo | Gizan Pyramidit | Sharm el Sheikh | Hurghada | Luxor    
Hurghada

Hurghada

Hurghada on suosittu matkakohde Egyptissä, joka on kasvanut pienestä kalastajakylästä Punaisenmeren yhdeksi johtavista rantalomakohteista. Kaupunki sijaitsee noin 500 kilometrin päästä Egyptin pääkaupungista Kairosta Punaisenmeren länsirannalla. Kaupungissa on yli 180 000 asukasta joista suurin osa elää kaupungin pääelinkeinon eli matkailun avulla.

Ranta maisemaa HurghadassaHurghadassa on matkailijan valittavaksi yli 200 hotellia ja runsaasti erilaisia aktiviteettejä purjelautailusta snorkkelisukellukseen. Rantaviivaa on jopa 45 kilometriä, joten etenkin rentouttavaa rantalomaa etsivälle on Hurghada mitä ihanteellisin kohde.   Hurghada sijaitsee myös lähellä Saharaa ja tähän maailman suurimpaan autiomaahan voi tutustua erilaisten kierrosten avulla kamelin tai auton kyydissä. Sukeltajien parissa Hurghadan rannikko tunnetaan myös yhtenä maailman parhaimmista sukelluskohteista. Useista hotelleista löytyy mahdollisuus järjestettyyn sukellusretkeen oppaiden kanssa.

Kaupunki on jaettu kolmeen osaan jotka ovat El Sakala, El Dahar ja El Memsha eli Village Road. Suurin osa yöelämästä, ravintoloista ja turistipalveluista sijoittuu El Sakalaan ja El Memshaan, kun taas El Dahar kaupungin vanhimpana osana ja paikallisväestön suosimana alueena tarjoaa mahdollisuuden tutustua myös paikallisten elämänmenoon. Yöllä Hurghadan kaupunki herää eloon lukuisten yökerhojen ja baarien ansiosta. Klubit ovat nuorten matkailijoiden kansoittamia, mutta tarjontaa löytyy myös muille ikäryhmille.

Punaisenmeren veden lämpötila ei yleensä laske alle 20°C, eikä Hurghadassa sada juuri koskaan, mutta on hyvä huomata, että talvisaikaan (marras-huhtikuu) voi kuitenkin tuulla yllättävänkin rajusti, joten lomailu kannattaa sijoittaa joko välille huhti-heinäkuu tai syys-marraskuu, jolloin olotilat ovat kaikkein ihanteellisimmat. Kesä-heinäkuussa aurinkovoide ja suojaava päähine ovat tarpeen, sillä auringon porottaessa lämpötila saattaa kohota jopa 45°C -asteeseen.

Hurghadan maisemaa

Copyright © 2014 egypti.suomalaisille.com | Yhteydenotot s